ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MIRAGGIO ECO-FOOTPRINT


Ελλάδα. Χαλκιδική. Κασσάνδρα. Κάνιστρο. Κάθε μέρα, στο Miraggio Thermal Spa Resort συνδεόμαστε με τα θαύματα αυτής της πανέμορφης γης. Την ηλιόλουστη ακτή, τον καθαρό αέρα, τις δροσερές πηγές και τα δάση της περιοχής, τα πουλιά, τον γαλάζιο ουρανό, τους θρύλους και τους μύθους της, τους γίγαντες και τις νύμφες της… το όνειρο & την πραγματικότητα της Ελλάδας.

Για να προστατέψουμε αυτό το μοναδικό καταφύγιο, δώσαμε ξεχωριστή προσοχή κατά τη διάρκεια των φάσεων σχεδιασμού και κατασκευής. Ιδιαίτερη μελέτη έγινε για την επιλογή και τον χειρισμό των υλικών, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα θέρετρο με σύγχρονη περιβαλλοντική σημασία. Το Miraggio Thermal Spa Resort θεμελιώθηκε και βασίζεται πάνω στην πρόνοια για το περιβάλλον και τις πράσινες αρχές που την ορίζουν. Δεσμευόμαστε να λειτουργούμε και να αναπτυσσόμαστε, διατηρώντας το υψηλότερο επίπεδο βιωσιμότητας.

Η ελαχιστοποίηση του αντίκτυπού μας στο καταπράσινο δάσος, τις ιαματικές πηγές, τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και την ακτή αποτελούν προτεραιότητα, που ξεκινά από την κορυφή της εταιρικής ιεραρχίας και υλοποιείται σε όλα τα επίπεδα.

Η περιβαλλοντική ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής μας στρατηγικής. Αναπτύσσουμε και αξιοποιούμε διαφορετικές πολιτικές και κατασκευαστικές καινοτομίες που οδηγούν στις χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και εμπνέουν τους επισκέπτες και τους συνεργάτες μας να συνεισφέρουν σε έναν δυνατό πλανήτη.

Ενεργειακή απόδοση

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Miraggio Thermal Spa Resort είναι ελάχιστο, χάρη στο υπερσύγχρονο γεωθερμικό σύστημα ανταλλαγής υδάτων. Πρόκειται για το σύστημα που παρέχει ταυτοχρόνως, δροσιά και θέρμανση χώρου, θέρμανση πισίνας, καθώς και ζεστό νερό με τον αποδοτικότερο ενεργειακά τρόπο.

Η μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου ισοδυναμεί με 632 τόνους CO2 ετησίως.

Επίσης, τα 8.300 τ.μ. πράσινων στεγών, με βλάστηση που αντέχει στην ξηρασία, αποτελούν ένα περιβαλλοντικό και αισθητικό προτέρημα. Αυτό το είδος χλωρίδας διατηρείται σε ένα ρηχό υπόστρωμα και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση. Επιπλέον, προσφέρει πολλά οφέλη για το περιβάλλον, καθώς μειώνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και συμβάλλει στην καλή ποιότητα του αέρα και των υδάτων της περιοχής.
 

Ανακύκλωση

Ένας από τους κύριους στρατηγικούς στόχους του προγράμματος Miraggio Eco-footprint είναι η διαχείριση αποβλήτων. Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τα απόβλητα και να ανακυκλώνουμε στον υψηλότερο δυνατό ρυθμό.

Υλικά που ανακυκλώνονται:

  • Πλαστικό
  • Αλουμίνιο
  • Γυαλί
  • Μπαταρίες
  • Λαμπτήρες
  • Λίπη και έλαια
  • Appliances
  • Χαρτί
  • Μέταλλο

Περιβαλλοντικές Δράσεις

Το θέρετρο προσφέρει στον επισκέπτη διάφορες περιβαλλοντικές εκδρομές, όπως ποδηλασία και πεζοπορία στη γύρω περιοχή αποκαλύπτοντας την ομορφιά τής βιοποικιλότητας και της φύσης. Στο Kid’s Planet διοργανώνονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους νέους επισκέπτες μας, όπου μαθαίνουν να εντοπίζουν διάφορα τοπικά βότανα και τα οφέλη τους, εισάγονται στην ελληνική γαστρονομία και παρακολουθούν μαθήματα μυθολογίας, ενώ παίζουν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες δραστηριότητες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα Guest Relations.

Συνεργασίες και Βραβεία

Είμαστε υπερήφανοι για την εκτεταμένη εταιρική στρατηγική μας που περιλαμβάνει συνεργασία με διάφορους τοπικούς και εθνικούς οργανισμούς. Υποστηρίζουμε ενεργά τον εθνικό οργανισμό για την ευημερία της Μεσογειακής φώκιας Monachus Monachus, καθώς και την τοπική οργάνωση για τον πολιτισμό και την παράδοση, προκειμένου να διατηρηθεί η αυθεντικότητα της περιοχής και το μοναδικό της περιβάλλον. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης υποστηρίζουμε επίσης εθνικές οργανώσεις για τα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών.

Το θέρετρο έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την οικολογική πολιτική και την κατασκευή του και έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο ISO 14001: 2015 για την περιβαλλοντική του βιωσιμότητα. Σας ευχαριστούμε για τη συμβολή στο πρόγραμμα Miraggio Eco-footprint και την υποστήριξή σας.