Τέχνη του δρόμου - Βασίλης Παυλής
pavlis_proccess.jpg

Τέχνη του δρόμου - Βασίλης Παυλής

 
Την τέχνη στο δρόμο και μάλιστα μέσα σε τενεκέδες τυριού, έφερε η νέα ιδέα του Βασίλη Παυλή, του γνωστού γλύπτη από την Άθυτο Χαλκιδικής, ο οποίος ομορφαίνει την Κασσάνδρα ολόκληρη τα τελευταία χρόνια με τα έργα του.

 

Η τελευταία του πρωτοβουλία ήταν να παρακινήσει 100 ζωγράφους από όλη την Ελλάδα να ζωγραφίσουν τα έργα τους πάνω σε τενεκέδες τυριών που απλόχερα πρόσφεραν οι επαγγελματίες, τα νοικοκυριά και τα καταστήματα. Η ιδέα πήρε διαστάσεις και συμπαρέσυρε δεκάδες μαθητές, συλλόγους, ακόμη και άτομα με αναπηρία που βρήκαν νέο χώρο έκφρασης. Όλοι συντάχθηκαν με την ομάδα και την ιδέα της ζωγραφικής σε τενεκέ και έκαναν ένα πρωτοπόρο κίνημα που φιλοτέχνησε 300 τενεκέδες.

«Η τέχνη της ζωγραφικής στο δρόμο. Μια ανοιχτή γκαλερί στον κόσμο. Όλη αυτή η προσπάθεια ανταποκρίνεται και στα δύο», τονίζει ο κ. Παυλής στην ιστοσελίδα Χαλκιδική Πολιτική βλέποντας την ιδέα του να πιάνει τόπο. Την Κυριακή 16 Ιουνίου παρουσιάστηκαν τα έργα, και μια εβδομάδα μετά, στις 23 Ιουνίου φυτεύτηκαν λουλούδια σε όλους τους τενεκέδες οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της Αθύτου. «Το μήνυμα άλλωστε είναι διπλό. Αφορά στην τέχνη και το περιβάλλον μέσα από την ανακύκλωση», τονίζει ο Β. Παυλής.

 

Έργα του γλύπτη μπορείτε να βρείτε στην ταράτσα του Mirage Lobby Bar στο Miraggio Thermal Spa Resort. Τα εργά αυτά είναι εμπνευσμένα από το μύθο της Γιγαντομαχίας.

 

Ο Βασίλης Παυλής είναι γέννημα θρέμμα Αφύτου. Ασχολείται εδώ και 35 χρόνια με τη γλυπτική, με πολλές παρουσίες σε εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και σε πολλούς δημόσιους χώρους. Επί 39 χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά της Αφύτου, ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και ως πρόεδρος της Κοινότητας Αφύτου. Κατά την περίοδο της προεδρίας του μάλιστα, έγινε η ανάπλαση της Αφύτου όπως είναι σήμερα. Ως υπεύθυνος πλέον της ομάδας "Εθελοντές Αφύτου" συντόνισε αυτή τη δράση με τη ζωγραφική σε τενεκέδες Τυριού.Τις φωτογραφίες του άρθρου από τη δράση με τους τενεκέδες τυριού παρείχε ο ίδιος ο καλλιτέχνης για το σκοπό αυτής της δημοσίευσης.