Miraggio Chef’s Table με τη Chef Gayane Breiova | Ηighlights

Η Συνταγή της Επιτυχίας: Gayane Breiova


Οι καλύτερες στιγμές μετά το δεύτερο Miraggio Chef's Table με την Gayane Breiova

 

Στις 13 Ιουλίου, στο δεύτερο “Miraggio Chef’s Table” είχαμε καλεσμένη την αρμενικής καταγωγής Chef, Gayane Breiova, στο ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort. Η Gayane Breiova και η Ντίνα Νικολάου ένωσαν τις δυνάμεις τις μαζί με τους ειδικούς γαστρονομίας του θέρετρού μας, υπό την καθοδήγηση του Chef Σταμάτη Ελευθερίου και οδήγησαν τους καλεσμένους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων της αρμένικης κουζίνας με πιάτα μαγειρεμένα με μια μοντέρνα οπτική.

Chefs of Miraggio

Από αριστερά προς δεξιά: ο Executive Chef του Miraggio, Chef Σταμάτης Ελευθερίου, ο Sous-Chef της G.Breiova, Ruslan Akhmedov, ο Sous-Chef του à la carte του Miraggio, Panagiotis Panagiotoglou και η Guest Chef στο δεύτερο Miraggio Chef's Table, Chef Gayane Breiova

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο δεύτερο "Miraggio Chef's Table" και οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν 6 εξαίσια πιάτα. Γεύσεις που περιελάμβαναν αρμένικα βότανα, roll kufta με παραδοσιακό πλιγούρι και πανακότα.

Το βράδυ συνοδεύτηκε από αρμενική μουσική και η Σεφ μας εξέπληξε όλους ξετυλίγοντας το ταλέντο της στο χορό!

Στα κορυφαία στιγμιότυπα της βραδιάς, το "Συρτάκι" που όλοι απόλαυσαν και χόρεψαν.

 

Το δείπνο ήταν μέρος της τριήμερης επίσκεψης της κας Breiova στο ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια της οποίας διοργανώθηκαν διάφορες μαγειρικές δραστηριότητες για τους επισκέπτες του Miraggio.

Miraggio Chef's Table
Miraggio Chef's Table

Από αριστερά προς δεξιά: η Brand Chef του Miraggio, Chef Ντίνα Νικολάου και η Guest Chef στο δεύτερο Miraggio Chef's Table, Chef Gayane Breiova

 

Η χαρισματική Chef μοιράστηκε μαζί μας τη δική της «Συνταγή της Επιτυχίας» καθώς και τις εντυπώσεις της για το γαστρονομικό ταξίδι της στην Ελλάδα. Την εκδήλωση ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Miraggio Chef's Table

 

Δημοσιογράφος: Η σχέση μου με τη μαγειρική, για όσους με γνωρίζουν, είναι, ας το πούμε κομψά, «αποδομημένη». Το όνομα της Gayane Breiova πρωτάκουστο. Πριν ξεκινήσει η συζήτησή μας, έψαξα και βρήκα μια υπέροχη προσωπικότητα με πολλά ταλέντα: συγγραφέας, μαγείρισσα, επιχειρηματίας της εστίασης,  μητέρα και πολλά-πολλά άλλα. Η συνέντευξη μαζί της μια αποκάλυψη… Ένας εκρηκτικός άνθρωπος, γεμάτος ζωή και αγάπη σε ό,τι καταπιάνεται.

 

Κυρίες και κύριοι, αυτή είναι η Gayane Breiova…απολαύστε την!!!

 

           

Ερ. Η συνταγή της επιτυχίας σας ώστε να καταφέρνετε όλα όσα κάνετε ταυτόχρονα είναι…

 

Απ. Πολλοί γνωστοί μου λένε πως έχω μια γεννήτρια, η οποία μου δίνει διαρκώς ενέργεια. Είμαι πραγματικά ευγνώμων στο Θεό που μου έχει δώσει όλα αυτά τα ταλέντα και τα έχω μετουσιώσει στη δουλειά μου. Πάντοτε λέω πως η κάθε γυναίκα μπορεί να πετύχει τα πάντα αρκεί να τα κάνει με αγάπη.
Εγώ είμαι ερωτευμένη με τη μαγειρική, με όλους τους σεφ του κόσμου, οι οποίοι με απλά υλικά δημιουργούν γεύσεις που εκστασιάζουν.

 

Ερ. Η σχέση σας με τη γαστρονομία ξεκίνησε και επηρεάζεται από…..

 

Με καταγωγή από την Αρμενία, δε μπορούσα να μην είμαι συνηθισμένη σε μεγάλα τραπέζια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θυμάμαι πάντα ένα τραπέζι στρωμένο, γεμάτο φαγητά, γιατί δεν ήξερες και ποιός θα περάσει, οπότε πάντα έπρεπε να έχεις κάτι να προσφέρεις. Οι γυναίκες να μαγειρεύουν και οι άντρες να απολαμβάνουν.
Έτσι λοιπόν, στα 10 μου κάνω το πρώτο μου φαγητό και όχι μόνο το πέτυχα αλλά όλοι μου είπαν πόσο γευστικό ήταν. Και κάπως έτσι, μπήκα στη διαδικασία να βλέπω πώς μαγειρεύουν και να μαγειρεύω και εγώ.  Στα 19 μου μετακόμισα από το Γερεβάν στη Μόσχα, όπου ξεκίνησα να εργάζομαι ως σερβιτόρα, μπήκα στο χώρο της εστίασης και δεν ξαναέφυγα. Ταυτόχρονα σπούδαζα οικονομικά.
Λίγο αργότερα κατάλαβα πως η μεγάλη μου αγάπη είναι η μαγειρική. Δεν πήγα σε κάποια σχολή αλλά παρακολούθησα πολλά masterclasses από μεγάλα ονόματα της μαγειρικής τέχνης. Στα μεγάλα ταξίδια που έχω κάνει σε διάφορες χώρες, έμαθα καινούριους τρόπους μαγειρέματος, αφομοίωσα αυθεντικές γεύσεις και διαρκώς μαθαίνω νέα πράγματα. Αυτό που έχω καταφέρει μέσα σε αυτά τα χρόνια, είναι οι άνθρωποι που δοκιμάζουν τα φαγητά μου να καταλαβαίνουν πως τα έχω μαγειρέψει εγώ. Όλα έχουν την υπογραφή των γεύσεων μου.
Τα συστατικά που χαρακτηρίζουν την κουζίνα μου είναι τα μπαχαρικά της ανατολίτικης κουζίνας, μπλεγμένα με αυτά της αρμένικης. Η κουζίνα μου είναι βιωματική καθαρά. Οι χαρές, οι λύπες, οι μνήμες και το ταμπεραμέντο μου  είναι όλα μπλεγμένα στα  πιάτα μου. Και να ξέρετε, μαγειρεύω πάντα με την καρδιά μου!

 

Miraggio Chef's Table

 

Ερ. Το αγαπημένο σας φαγητό (ερώτηση κλισέ για chef)….(γέλια)

 

Απ. Σήμερα θα σας μαγειρέψω ένα από τα αγαπημένα μου παραδοσιακά αρμένικα φαγητά – Risotto Dzavar (αρμένικο πλιγούρι). Το μυστικό είναι στο βρασμό του πλιγουριού για περίπου 2-3 ώρες με βούτυρο και αλάτι. Είναι γευστικότατο και πολύ εύκολο να το κάνουν όλοι. Σήμερα, θα το γευτούν οι καλεσμένοι μας με μανιτάρια πλευρώτους και λιαστή ντομάτα. 

 

Ερ. Είναι η πρώτη σας επίσκεψη στην Ελλάδα, εάν δεν κάνω λάθος. Περιγράψτε μας τις γεύσεις που θα σας συνοδέψουν πίσω στη Ρωσία και θα σας θυμίζουν Ελλάδα.

 

Απ. Σίγουρα το ελαιόλαδο, που είναι καλύτερο ακόμη και από το ιταλικό. Ο γαύρος, το τζατζίκι, γεύσεις τόσο απλές μα γεμάτες. Στην Ελλάδα, πριν έρθω στο Miraggio, έμεινα για μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και έτρωγα περίπου πέντε φορές την ημέρα, δηλαδή στις 7 ημέρες είναι σύνολο 35 φορές και μόνο δύο φορές δεν έμεινα ευχαριστημένη.
Κάτι το οποίο παρατήρησα είναι ότι τα γλυκά στην Ελλάδα δεν είναι τόσο γλυκά! Κατ’ εμέ στο γλυκό δε χωράνε περιττά πράγματα, ούτε στην παρουσίαση ούτε στη γεύση. Είμαι λάτρης του γλυκού και ειδικά της σοκολάτας.
Για εμένα, η Θεσσαλονίκη είναι ένας γαστρονομικός προορισμός, το ίδιο και το Miraggio Thermal Spa Resort που, με την επιμέλεια των Σεφ των εστιατορίων του και της Brand Chef, εγγυώνται στον επισκέπτη ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων.

Το επόμενο Miraggio Chef's Table θα γίνει αυτή την Παρασκευή, 2 Αυγούστου.