Πανσέληνος 2019

Πανσέληνος 2019

August Moon Sale

100 Αρχαιολογικοί χώροι ανοιχτοί για τις εκδηλώσεις της 15ης Αυγούστου

​Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που ξεκινούν από τις 11 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις, κυρίως μουσικές συναυλίες, θα πραγματοποιηθούν σε 100 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 48 χώροι και μουσεία.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό. Δείτε το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Το Αρχαίο Σπίτι του Miraggio

Στο Miraggio Thermal Sapa Resort, κατά τη διάρκεια των εκσκαφών για την κατασκευή του συγκροτήματος, βρέθηκαν και αρχαία κατάλοιπα αγροτικής εγκατάστασης ελληνιστικών χρόνων, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά την αρχαιότητα της περιοχής.

Η αρχαιολογική υπηρεσία αξιολόγησε τα ευρήματα και μετέφερε κάποια από αυτά σε χώρους έκθεσης ενώ τα υπόλοιπα ακόμα παρέμειναν στη θέση τους και είναι σε κοινή θέα, σε ειδικά περιορισμένο χώρο.


ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


Μπορείτε κι εσείς να τα θαυμάσετε κατά τη διαμονή σας στο Miraggio αλλά και να κάνετε τώρα κράτηση της προσφοράς August Moon.


ΑΚΟΜΑ...

Γιορτάστε μαζί μας με παραδοσιακό τρόπο μία από τις σημαντικότερες ελληνικές γιορτές, την Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.

Απολαύστε τον τοπικό παραδοσιακό μπουφέ σε συνδυασμό με ζωντανή ελληνική μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

15 Αυγούστου | Εστιατόριο Oasis Pool

* Συμμετοχή με επιπλέον χρέωση