BLOG

Ένας... masterchef στο Miraggio Chef's Table!


Το Miraggio Thermal Spa Resort είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο πρώτος προσκεκλημένος του σεφ  Γιώργου Παπαδόπουλου για τη φετινή χρονιά στο Miraggio Chef's Table θα είναι ο ένας εκ των τριών κριτών του πετυχημένο τηλεοπτικού διαγωνισμού MasterChef, Πάνος Ιωαννίδης.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου, οι δύο Σεφ θα μας προσφέρουν γεύσεις που έχουν ανασύρει από τις μνήμες τις παιδικής τους ηλικίας.

Ποια πιάτα είναι αυτά που έπαιξαν τον πιο καθοριστικό ρόλο στην επιλογή τους να ασχοληθούν με τη μαγειρική τέχνη;

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος απαντά πως θυμάται κυρίως τον τηγανητό γαύρο με τη σκορδαλιά και τις πατάτες τηγανητές που έφτιαχνε η μητέρα του και την αγαπημένη οικογένεια που έσμιγε γύρω από αυτό το γεμάτο χαρά τραπέζι.

Μας τον παρουσιάζει τώρα σε μια πολύ εντυπωσιακή εκδοχή, πάνω σε τραγανή πατάτα, με τσίπς από φύκια, χαβιάρι από ελαιόλαδο και αφρό από σκορδαλιά, κρατώντας δηλαδή τη σπιτική ζεστασιά και προσθέτοντας τις νέες τεχνοτροπίες και τους γευστικούς συνδυασμούς που έχει κατακτήσει στην πορεία.

Miraggio New Chef

Έπειτα, ο Πάνος Ιωαννίδης (με την πολίτικη καταγωγή του και έχοντας εντρυφήσει στην ιταλική κουζίνα όπως θα δούμε παρακάτω) θα μας προσφέρει ανάλογα πιάτα και εμπειρίες.

Στο δείπνο αυτό λοιπόν, διαδοχικά, ο καθένας θα μας διηγηθεί το ταξίδι του, χωρίς λέξεις, μόνο μέσω των γεύσεων που υπόσχονται να μας συνεπάρουν.

Ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος ως σύγχρονοι Σεφ, θα μετουσιώσουν τις απλές πρώτες ύλες που τους ενέπνευσαν και τους καθόρισαν, σε γευστικές εμπειρίες, ταξιδεύοντάς μας από το χθες στο σήμερα μέσα από ένα μενού 6 πιάτων.

Θα υπάρχει επιπλέον και η επιλογή Pairing, η δυνατότητα δηλαδή να συνδυάσει κάποιος τα πιάτα των Σεφ με το κατάλληλο κάθε φορά ποτήρι κρασιού επιτυγχάνοντας έτσι τη μέγιστη δυνατή απόλαυση.

Η ιστορία των δύο Σεφ, από τις παιδικές τους μνήμες στο σήμερα θα ειπωθούν μέσα από αυτό το μενού:

 

Διπλό καλωσόρισμα από τους Chef 

  

Πάνος Ιωαννίδης

Ταρτάρ από καπνιστή γαρίδα και μπαρμπούνι με μεσογειακά αρώματα 

 

Γιώργος Παπαδόπουλος

Γαύρος τηγανητός πάνω σε τραγανή πατάτα με τσίπς από φύκια και αφρό σκορδαλιάς 

  

Πάνος Ιωαννίδης

Πεσκανδρίτσα με φασολάδα και σάλτσα από όστρακα 

 

Γιώργος Παπαδόπουλος

Μπακαλιάρος σε ζωμό αρωματικών, κρεμμύδια τουρσί στο μαντέμι και σφαίρες πατάτας 

  

Πάνος Ιωαννίδης

Σεφταλιά από κοκκινιστά μάγουλα με hünkar beğendi 

  

Γιώργος Παπαδόπουλος

Κρέμα Μακεδονικού χαλβά με αρμπαρόριζα, καραμέλα ελιάς και ζελέ ροδάκινου


Τιμή κατ' άτομο 80€

*Απαιτείται κράτηση 
*Οι διαμένοντες στο Miraggio δικαιούνται έκπτωση 10%
 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τι γνωρίζουμε για τον Πάνο Ιωαννίδη;


Πρόκειται για έναν πραγματικό... άρχοντα της κουζίνας, που μεγάλωσε ανάμεσα στις γεύσεις και τις μυρωδιές που του προσέφεραν απλόχερα οι δύο Πολίτισσες γιαγιάδες του. Έχοντας κάνει σπουδές στο εξωτερικό ξεκίνησε την καριέρα του σε σημαντικά ξενοδοχεία 5 αστέρων και εστιατόρια της Ιταλίας, δίπλα σε διακεκριμένους Chef όπως το Gianinno στο Μιλάνο (με 2 αστέρια Michelin), στη Villa D’Este στη λίμνη του Κόμο, στο Hotel Pitrizza στη Σαρδηνία και το 4 Seasons Hotel στο Μιλάνο, όπου μυήθηκε στα μυστικά της απλότητας μέσα από την πολυπλοκότητα.
Ο κ. Ιωαννίδης έχει διατελέσει Εxecutive Chef στη βασιλική πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα επί 15 χρόνια, αλλά και ως Private Chef σε διακεκριμένους, διάσημους πελάτες του εξωτερικού όπως ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο πρίγκιπας Edward Egon Von Furstenberg της Αυστρίας, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, ο λόρδος Christopher Portman της Αγγλίας και η βαρόνη Stephanie Von Pfuel της Γερμανίας. Παράλληλα, έχει αναλάβει να διοργανώσει μαγειρικά πληθώρα VIP εκδηλώσεων, όπως τις επιδείξεις μόδας του Emporio Armani στο Μιλάνο, την επίσημη πρεμιέρα του θεάτρου La Scala di Milano, θεματικές εκδηλώσεις στη Villa Campari στο Μιλάνο και άλλες.

Η φιλοσοφία του Πάνου Ιωαννίδη περιστρέφεται γύρω από την απλότητα και την ποιοτική πρώτη ύλη. Όπως λέει ο ίδιος «τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την καλή πρώτη ύλη και ο μάγειρας οφείλει να αναδεικνύει τα υλικά του σε κάθε πιάτο». 
Έχει διακριθεί διεθνώς για τις δημιουργίες του ενώ φέτος θα κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο με αντικείμενο το Ριζότο.

Ο Πάνος Ιωαννίδης θα βρεθεί στο εστιατόριο Portofino του Miraggio στις 11 Ιουλίου στις 19:30 για το Miraggio Chef's Table.

 
MIRAGGIO THERMAL SPA RESORT

MIRAGGIO THERMAL SPA RESORT

Κάνιστρο, Παλιούρι, Χαλκιδική, 63085, Greece
T. 2374 440000 | F. 2374 440001
Email. info@miraggio.gr

Publish modules to the "offcanvs" position.